Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Lasse - Dinsdag 22 November 2022

  Winter BBQ Razend Populair!

  In deze blog gaan we vertellen over een aantal punten die zeker niet mogen ontbreken op een winter bbq. En hoe u een winter bbq zo gezellig en sfeervol maakt als u wilt. Ook nemen we u mee naar een gerecht en een drankje wat zeker niet mag missen tijdens een winter bbq.

  Een winter BBQ kan dat?

  U zou mij voor gek verklaren als ik zou zeggen dat een winter bbq inderdaad kan en het ook nog eens gezellig kan zijn. Toch is dit echt waar, met de bbq buiten staan tijdens de kerst onder een partytent met grote warmte heaters en gezellige sfeerverlichting behoort tot de mogelijkheden als u het heeft over gezellig eten met familie of vrienden en de afgelopen jaren begint dit steeds meer een trend te worden.

   

   

  Warmte

  Een winter bbq is natuurlijk een hartstikke leuk idee maar zou in eerste instantie natuurlijk ontzettend koud zijn. Zorg daarom voor een beetje warmte door een vuurkorf aan te stoken met vers eiken/beuken hout. Naast dat het dan een stuk warmer wordt tijdens de bbq geeft het ook nog eens een gezellige sfeer.

   

   

  Sfeer

  Naast dat de vuurkorf die u aanstookt een erg leuke en gezellige sfeer geeft kunt u natuurlijk ook nog meer sfeer aanbrengen. Dit doet u door een partytent te plaatsen met heaters voor extra warmte en door leuke lichtslangen op te hangen aan de partytent, hierdoor maakt u de bbq nog gezelliger! Uiteraard helpt het ook om Ventilatorkachels of Patio-verwarming aan te schaffen en neer te zetten zodat het warm wordt!

  Warme en Dikke Kleding

  Als u de bbq midden in de winter plant is het natuurlijk hartstikke koud buiten. Veel mensen gaan ervan uit dat het wel mee valt aangezien de vuurkorf ook aan staat te stoken en de eventuele heaters ook aan staan. Mensen onderschatten de kou alsnog hevig en kleden zich dus niet warm genoeg.  Daarom is het erg belangrijk dat u toch even de sjaal om de nek doet of toch even de muts op het hoofd, hiermee zorgt u ervoor dat de sfeer gezellig blijft en u het niet de hele avond koud heeft :)

  Eten & Drinken Tijdens de Winter BBQ

  Een mix van eten en drinken wat je tijdens een normale bbq zou eten en drinken en wat je tijdens de winter zou eten en drinken. Dat is de beste optie voor tijdens een winter bbq. Toch zijn er 2 soorten eten en drinken waarvan je zou zeggen dat het bijna verplicht is om te nemen. De eerste is een overheerlijk kommetje snert, dit hoort in principe niet bij een bbq maar kan ideaal gegeten worden als voorgerecht. De 2de is een heerlijk glaasje glühwein, het kan bijna niet zo zijn dat er een drankje is die meer te maken heeft met de winter dan glühwein. Als u er een geslaagde bbq van wilt maken is het natuurlijk een optie om de glühwein zelf te maken maar als u daar geen tijd voor heeft kunt u dit natuurlijk ook gewoon kopen. Qua vlees op de bbq kunt u natuurlijk variëren van biefstuk naar kalkoen of een heerlijke kip, deze keus ligt uiteraard bij iedereen anders en dat maakt een winter bbq toch wel extra speciaal.

   

   

  Alternatieven

  Een winter bbq is natuurlijk allemaal leuk en aardig maar vergt een hoop inspanningen. Zo moet u de gasten ontvangen, de bbq klaarzetten, het eten en drinken inkopen, zorgen voor warmte en zorgen voor de sfeer. En dan kan het achteraf ook nog zo zijn dat de hele bbq niet doorgaat omdat het begint te regenen of te stormen. Ik snap uiteraard dat u dan toch een leuk en gezellig alternatief wilt, en die zijn er! U kunt met familie en vrienden gaan gourmetten, pizzarette of heerlijk eten van de fonduepan. Ik begrijp dat de winter bbq dan toch de leukste optie is maar als het door omstandigheden echt niet kan zijn er geen andere keuzes.

  Nieuws, tips en meer!

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking