Geen producten (0)
Geen producten (0)

Helaas bevinden er zich in deze categorie nog geen producten.

Probeert u het later nog eens!

Rookmelders

et rookmelders ben je voorbereid als er brand uitbreekt in je woning. Sommige rookmelders werken op netstroom, terwijl er ook varianten zijn die een beroep doen op batterijen. Daarnaast heb je ook combineerbare rookmelders. Zo kun je alle rookmelders in huis aansluiten om het alarm op tijd te horen. Slimme rookmelders kunnen zelfs temperatuurverschillen meten en via een app worden in- en uitgeschakeld. Deze app is ook in staat om berichten naar je mobiele telefoon te sturen als je niet thuis bent. Bekijk ons uitgebreide assortiment en bestel eenvoudig en snel één van de rookmelders.

Slimme rookmelders

Slimme rookmelders zijn innovatieve apparaten, die van pas komen in huizen en appartementen. Ze zijn uitgerust met moderne technologieën, zoals Wi-Fi en app-verbindingen. Deze ‘features’ stellen de rookmelders in staat om op afstand te worden gecontroleerd en beheerd. Met slimme rookmelders hoef je je geen zorgen meer te maken over loos alarm of lege batterijen, want zulke rookmelders houden je altijd op de hoogte. Zo beschermt het je huis en je familie tegen brandgevaar. Waar je ook bent!

Slimme rookmelders, zoals die van Nedis, zijn tevens gemakkelijk te koppelen met andere slimme apparaten in huis. En aangezien alles in één app te regelen valt, hoef je nooit ruimte vrij te maken op je telefoon om nieuwe applicaties te kunnen downloaden.

Rookmelder: verplicht voor ieder huishouden

Het hebben van een rookmelder is verplicht in Nederland. Hierbij maakt het niet uit of je woonachtig bent in een nieuwe woning of een jaren dertig woning: elk gezin is verplicht om minimaal één werkende rookmelder te hebben. Het ontbreken van een rookmelder kan leiden tot boetes en verhoogt het risico op brand- en letselschade. De verplichting rondom rookmelders is niet zo heel raar als je bedenkt dat er zo’n 67.000 claims waren in 2021, wat neerkomt op een kleine 200 verzoeken per dag.

De rookmelder is uitgerust met een sensor. Deze sensor reageert op de aanwezige rook in de omgeving door een seintje te geven naar de pieper, die afgaat als er een ongewenste hoeveelheid rook of brand is. Dit geluid gaat dusdanig hard, dat bewoners (en buren) gewaarschuuwd worden door middel van een hard alarm. In sommige gevallen is er sprake van loos alarm, bijvoorbeeld als de badkamerdeur te lang open blijft staan. De damp kan ten onrechte aangezien worden voor (schadelijke) rook, waarna het alarm alsnog afgaat.

Rookmelder kopen?

Heb je een variant gezien die je graag wilt aanschaffen? Kom dan je rookmelder kopen bij Maxtotaal. Goede samenwerkingen met koeriers stelt ons in staat om snel te leveren aan onze klanten, waardoor je je huidige rookmelder snel kan vervangen voor een ander exemplaar. Maxtotaal neemt de verzendkosten op zich als de bestelwaarde €50,00 of meer is, dus doe er je voordeel mee!