Geen producten (0)
Geen producten (0)

Adapter

Een adapter is een voorwerp waarmee je een verbinding kan maken tussen diverse elektrische aaneenschakelingen, die niet over de juiste ingangen beschikken om de koppeling te maken. In onze webshop bieden we verschillende varianten aan van de adapter, waarmee we jou een assortiment verschaffen waar je hoe dan ook een product gaat vinden dat bij je past.

De adapter wordt onder andere gebruikt in thuissituaties, maar ook voor natuur- en scheikundigen hebben we adapters op voorraad die gebruikt kunnen worden in het laboratorium. Proefjes met geleidingen kunnen zo doorgang vinden. Bestel nu de adapter van jouw voorkeur en haal hem deze week nog in huis!

 

Wat is een voedingsadapter?

Een voedingsadapter is een afgeleide van de normale adapter en wordt in de volksmond ook wel netadapter genoemd. Een voedingsadapter bestaat in het merendeel van de gevallen uit drie componenten: een stekker, een snoer en een plug aan het uiteinde. Zulke adapters zijn ontwikkeld om telefoons, pc’s, spelcomputers, beeldschermen, camera’s en soortgelijke elektronica makkelijker te verbinden of op te laden. Aangezien USB-poorten de laatste jaren een vlucht hebben genomen, bieden we tevens adapters aan die die over zo’n soort uitgang beschikken.

Bestudeer je de specificaties van voedingsadapters, dan valt op dat er altijd een ingangs- en uitgangsvoltage genoemd wordt. Deze eenheid wordt altijd aangeduid in volt en is belangrijk om in acht te nemen om schade aan je elektronica te voorkomen. Zie er ook op toe dat de stroom die geleverd wordt vanuit de adapter altijd hoger is dan die van het apparaat, want als deze lager is, kan dit voor problemen zorgen.

 

Adapter voor in het lab

Naast de voedingsadapters, bieden we ook een adapter aan die je in het lab gebruikt. Het apparaat heeft onder andere een ampèremeter die uitslaat op het moment dat je gebruikmaakt van de adapter. Een deel van ons assortiment is in staat om 15 Volt te leveren met een maximum van 2 Ampère. Met de aan- en uitknop activeer en deactiveer je het apparaat gemakkelijk, terwijl de draaiknop jou in staat stelt om het voltage te bepalen.

 

Adapter kopen

Wil je een adapter kopen, zonder daar de deur voor uit te hoeven? Dat kan makkelijk als je voor ons kiest. Onze producten worden altijd snel verzonden nadat de order bij ons binnen is, waardoor je nooit lang hoeft te wachten op het product dat je graag wilt hebben. Naast de voedingsadapters en lab adapters bieden we ook stekkerblokken en powerbanks aan, zodat jouw elektronica nooit zonder stroom komt te zitten. Dankzij onze retourtermijn van 30 dagen heb je ook bedenktijd of de aankoop bevalt.

 

De beste adapters vind je bij Maxtotaal!