Geen producten (0)
Geen producten (0)

Helaas bevinden er zich in deze categorie nog geen producten.

Probeert u het later nog eens!

Lichtmeter

Ben je een fervent fotograaf maar ben je lang niet altijd te spreken over het eindresultaat? Met een lichtmeter van ons oefen je meer invloed uit op het eindresultaat van je foto’s. Een lichtmeter is een apparaat waarmee je de lichtwaardes van de directe omgeving achterhaalt. Door deze waardes mee te nemen, vergemakkelijk je je besluitvorming wat betreft de instellingen van je camera. De metingen van de lichtmeter kloppen alleen als het object in je nabijheid bevindt.

In onze webshop tref je vier varianten van de lichtmeter aan. Alle exemplaren zijn afkomstig van Velleman, een Nederlandse fabrikant waarvan we veel producten hebben. Wil jij meer informatie over de lichtmeter? Lees dan gauw verder!

 

Hoe werkt een luxmeter?

De luxmeter, zoals de lichtmeter ook wel genoemd wordt, maakt gebruik van het aanwezige licht. Hij registreert dit door o.a. het aantal graden, de luchtvochtigheid en de sterkte van het licht om te zetten in bepaalde waardes. Deze externe invloeden zijn stuk voor stuk van invloed op de waardes die je dient in te stellen op jouw camera.

Aangezien er een verschil kan bestaan tussen licht van het onderwerp en de achtergrond, is het belangrijk dat je de luxmeter dicht bij je object houdt. Nadat de lichtmeter klaar is met de berekening, kun je starten met het instellen van je camera. Bepaal aan de hand van de waardes wat de beste ISO-waarde is, hoe lang de sluitertijd moet worden en of je eventueel een externe lichtbron nodig hebt.

 

Waarom kiezen voor een digitale luxmeter?

Vandaag de dag zijn er steeds meer camera’s op de markt die over een lichtmeter beschikken. Toch zijn er ook nog genoeg camera’s die dit niet hebben, waardoor je een digitale luxmeter nodig hebt. De digitale luxmeter tilt de kwaliteit van jouw foto’s drastisch omhoog, waardoor je een veel betere fotograaf wordt.

Een andere reden waarom je een digitale luxmeter wilt, is de verminderde kans op teleurstellingen. Fotografen die een lichtmeter gebruiken tijdens hun reizen, komen vaker terug met mooie beelden dan de mensen die dit nalaten. Foto’s zijn niet zo ‘korrelig’, minder overbelicht en hebben daardoor een betere kwaliteit. Dit maakt nabewerking eveneens makkelijker!

 

Bestellen bij Maxtotaal

Weet jij voldoende en wil je de beschikking krijgen over één van de lichtmeters van ons? Maak dan een account aan op onze website en plaats je bestelling. Ons aanbod wordt gekenmerkt door goede beschikbaarheid en gratis levering indien meer dan €50,00 besteed wordt. Door uitstekende samenwerkingen de vervoerders leveren we snel aan al onze klanten, zodat je nooit lang hoeft te wachten op het item van je voorkeur. Indien je meer informatie nodig hebt over de lichtmeter, raden we je aan om contact op te nemen met de klantenservice.