Geen producten (0)
Geen producten (0)

Helaas bevinden er zich in deze categorie nog geen producten.

Probeert u het later nog eens!

Decibel meter

Heb je sterke vermoedens dat de geluidsproductie nog weleens te hoog kan liggen bij jou op het werk? Met een decibel meter krijg je het definitieve antwoord op de vraag of dit al dan niet het geval is. Aan de bovenkant van de decibel meter bevindt zich een microfoon die de geluidstrillingen in de desbetreffende ruimte of omgeving omzet in een dBA-waarde, waar je jouw conclusies uit kunt trekken.

De decibel meter is bij ons verkrijgbaar in twee varianten. Deze zijn allebei afkomstig uit de fabrieken van Velleman en tevens uitgerust met een elektronische display, zodat je in één oogopslag ziet hoe het gesteld is met de geluidsproductie. Haal nu de decibel meter in huis!

 

Waarom decibels meten?

Decibels meten gebeurt niet zonder reden, want uit grootschalig onderzoek van de WHO is gebleken dat zo’n 466 miljoen mensen wereldwijd te maken heeft met gehoorproblemen. En de kans dat dit over een jaar of 30 toegenomen is met een verdubbeling, is helemaal niet heel raar gedacht.

De reden dat we decibels meten, spitst zich meestal toe op arbeid gerelateerde zaken. Indien de oren van een werknemer namelijk voortdurend worden blootgesteld aan geluiden met waardes van 85 dB of meer, ziet de werkgever zich genoodzaakt om bescherming aan te bieden. Zo heeft de barman in een kroeg te dealen met een geluidsniveau van zo’n 90 decibel, terwijl diezelfde barman in een discotheek te maken heeft met 100 decibel. Brandweermannen stellen hun oren bloot aan luide sirenes (120 dB), terwijl stratenmakers met een drilboor (95 dB) moeten oppassen. Door een decibel meter te gebruiken, weet je altijd hoe het gesteld is bij jou op het werk.

 

Wegingen van geluidsniveaumeter

Beide varianten van de geluidsniveaumeter zijn in staat om A-wegingen en C-wegingen te verrichten. Verricht de decibel meter A-wegingen? Dan wordt er met name gekeken naar de doorsnee geluidsoverlast en deze wordt dan ook aangeduid met (dBA). Stel je jouw geluidsniveaumeter in op de C-weging? Dan wordt er kritischer gekeken naar de lagere toonhoogtes. Hiervoor is de eenheid dBC gebruikt.

 

Een dB meter kopen

Wil je zeker zijn dat de geluidshinder niet te hoog wordt in de werkomgeving? Kom dan een dB meter kopen bij ons. Elke decibel meter is gemakkelijk naar jouw thuisadres te sturen, zodat jouw metingen deze week nog plaats kunnen vinden. Indien je het product liever vandaag nog in jouw bezit krijgt, dan raden wij je aan om een afspraak te maken met ons. Je kunt de decibelmeter dan komen ophalen bij ons magazijn.