Geen producten (0)
Geen producten (0)
Sorteer op:  

-26%
Velleman DEM800 Digitale vochtmeter Vochtigheidsdetector Met deze┬ávochtmeter┬ávan Velleman kun je het vochtgehalte…
€ 34,95 € 25,95
Niet op voorraad

Vochtmeter

Met name als je in het bezit bent van een wat ouder huis, ligt het risico op de loer dat er te veel vocht in huis aanwezig is. Om dit nauwlettend in de gaten te houden, doe je een beroep op een vochtmeter. Een vochtmeter is een minuscuul apparaatje die door middel van getallen kenbaar maakt wat de vochtwaardes zijn in een specifieke ruimte of bij specifieke materialen.

Men schaft meestal een vochtmeter aan om te voorkomen dat huisgenoten ziek worden. Een overmatige hoeveelheid vocht kan namelijk leiden tot lichamelijke klachten, zoals hoofdpijn, verkoudheid of hoestklachten doordat vocht achter de longen terechtkomt. Een vochtmeter helpt daarnaast het meten van vochtwaardes in materialen zoals hout, karton of gipsplaten. Hieronder lees je er meer over!

 

Digitale vochtmeter: onmisbaar in verschillende situaties

De digitale vochtmeter komt van pas bij uiteenlopende situaties. Zet je jouw vraagtekens achter de droogheid van haardhout en weet je zodoende niet zeker of het hout bruikbaar is voor bij het kampvuur? Met een digitale vochtmeter achterhaal je het eenvoudig. Maar ook als je zojuist een woning gekocht hebt en je van plan bent om opnieuw te behangen, loont het om de vochtigheidsgraad te weten te komen. Behang dat bevestigd wordt tegen een (licht) natte wand zal namelijk een stuk minder goed blijven plakken dan tegen droge muren.

Heb je sterk het vermoeden dat er ergens in huis sprake is van lekkage, maar kun je de vinger er niet op leggen waar dit vandaan komt? Door aan de slag te gaan met een vochtmeter, speur je de plek des onheils sneller op dan ooit. Controle van vloeren, wanden of isolatiematerialen zijn overige activiteiten die je verrichten kunt met zo’n type meter.

 

Acties bij vocht in huis

Kom je dankzij de vochtmeter erachter dat er te veel vocht in jouw huis aanwezig is? Dan is het tijd om actie te ondernemen. Een van de gerichte acties die je kunt uitvoeren, is het aanschaffen van een luchtontvochtiger. Zo’n apparaat, die ook verkrijgbaar is bij ons, helpt jou om overtollig vocht te doen verwijderen in huis.

Overigens heb je niet altijd een apparaat nodig om vocht in huis te laten verdwijnen want er zijn ook andere manieren om het te reduceren. Het ventileren van jouw woning is één methode, maar ook het beter isoleren van muren is een stap in de goede richting. Tot slot biedt het hoger zetten van de verwarming eveneens een oplossing.

 

Vochtmeter kopen

Heb je een specifieke meter gezien waar je blij van wordt? Kom dan je vochtmeter kopen bij ons. We versturen onze producten snel na jouw bestelling en dankzij goede samenwerkingen met koeriers leveren we ook binnen de kortste keren. Onze product specialisten hebben uitstekende kennis van vochtmeters en helpen je graag op weg bij het maken van een gerichte keuze.