Geen producten (0)
Geen producten (0)

Helaas bevinden er zich in deze categorie nog geen producten.

Probeert u het later nog eens!

Een HDMI kabel, wat is dat? 

Je hebt vast wel eens van de term HDMI gehoord... maar wat is zo een HDMI nou eigenlijk? De term HDMI staat voor High-Definition Multimedia interface. Een HDMI kabel draagt video- en audiosignalen over. Tegenwoordig gebruikt men bijna alleen nog maar de HDMI kabel. Deze kabel wordt bij van alles en nog wat gebruikt, maar voornamelijk bij het aansluiten van een nieuwe televisie, spelcomputer, soundbar en nog veel meer. 

 

Waarom een HDMI kabel?

Doordat het signaal ongecomprimeerd wordt overgedragen bij een HDMI kabel is de geluids- en beeldkwaliteit beter dan bij analoge aansluiting zoals SCART of digitale DVI. Door een HDMI kabel wordt ook de beeldkwaliteit van onder andere televisies elk jaar weer beter en mooier. Dit doordat de maximale bandbreedte met een HDMI kabel veel hoger is dan bij DVI. Omdat de maximale bandbreedte met een HDMI kabel veel hoger is, kunnen er ook hogere beeldresoluties worden doorgestuurd. Dit zorgt weer voor de hoge en mooie beeldkwaliteit van schermen.

 

HDMI 2.0 of 2.1 kopen?

Er zijn momenteel 3 varianten HDMI kabels. De HDMI 1.4, 2.0 & 2.1. Je kunt vast wel raden welke de nieuwste is en dus het beste is: de 2.1! Vanaf 2.0 is het mogelijk om 4K beelden in 50 of 60 Hertz via HDMI te versturen. Daarnaast worden nieuwere audio formaten ondersteund zoals Dolby Atmos en DTS:X. Later is ook de toevoeging voor HDR formaten zoals HDR10 en Dolby Vision toegevoegd. Uiteindelijk is in 2019 de HDMI 2.1 uitgekomen. Een aantal van de belangrijkste verbeterpunten zijn de ondersteuningen voor 8K tot 120 & van nieuwe audioformaten. Daarom raden wij ook aan een HDMI  kabel 2.1 aan te schaffen. Zo ben je er zeker van dat je tegen geen problemen aanloopt de komende jaren. Bovendien weet je dan gegarandeerd dat je het maximale uit jouw TV of beeldscherm haalt. 

 

De beste HDMI kabels bestel je bij Maxtotaal!