Geen producten (0)
Geen producten (0)

Perel WC106 analoge klok makkelijk afleesbaar dementieklok

€ 119,00 € 89,95 (inclusief btw 21%)
Niet op voorraad
Specificaties
Productcode WC106-1
EAN code 5410329696313
Productcode leverancier WC106
Bruto gewicht 1,00 Kg
Omschrijving

Eenvoudig tijdsbegrip met de Perel WC106 dementieklok

De Perel dementieklok is een analoge flipover dementie klok die speciaal ontworpen is voor mensen met dementie of ouderen. Dit komt doordat de klok voorzien is van duidelijk afleesbare cijfers en letters, zodat de gebruiker gemakkelijk de tijd kan aflezen.

De Perel dementieklok is flexibel in gebruik, u kunt kiezen voor vrijstaande of muurmontage, afhankelijk van uw voorkeur en de beschikbare ruimte. De klok heeft een automatische datumfunctie die jaar, maand, datum en dag van de week weergeeft, waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken over het handmatig instellen van deze informatie.

 

Waarom de dementieklok zo handig is voor mensen met dementie

De dementieklok is zo handig voor mensen met dementie omdat deze speciaal ontworpen is om de tijd duidelijk af te lezen. Dementie kan leiden tot cognitieve achteruitgang en het vermogen om tijd te begrijpen kan hierdoor beïnvloed worden. Een klok met grotere cijfers en letters, zoals de Perel WC106, maakt het gemakkelijker voor mensen met dementie om de tijd af te lezen en begrijpen.

Daarnaast heeft de Perel WC106 een automatische datumfunctie, waardoor de gebruiker zich geen zorgen hoeft te maken over het handmatig instellen van de datum. Dit kan voor mensen met dementie een bron van stress zijn, omdat ze zich vaak niet meer bewust zijn van de dag, de datum of zelfs de maand. Door deze functie van automatisch instellen, wordt dit probleem opgelost.

Bovendien kan het voor mensen met dementie moeilijk zijn zich te oriënteren in tijd en ruimte. Door het gebruik van een vaste referentie zoals een klok, kunnen ze zich beter oriënteren en hun dagelijkse activiteiten beter plannen. Dit kan hen helpen hun zelfstandigheid te behouden en hun kwaliteit van leven te verbeteren.

Kenmerken van de kalenderklok

Vrijstaand of muurmontage
Weergave jaar, maand, datum, dag van de week
Nederlandse versie
Automatische datumfunctie
Voeding: 2 x 1.5 V C LR14 (niet meegeleverd)
Voeding: 1 x 1.5 V AA LR6 (niet meegeleverd)
Afmetingen: totaal: 332 x 100 x 320 mm
Afmetingen: klok: 190 x 170 mm
Kleur wit met zwart
Gewicht van de kalenderklok: 1845 gram

link naar de WC106 handleiding