Geen producten (0)
Geen producten (0)
-42%
203922 203922 1
1 2
 

Dynavox Carbon Antistatische Platenborstel

€ 11,95 € 6,95 (inclusief btw 21%)
Niet op voorraad
Specificaties
Productcode BN 203922
EAN code 4250019104169
Productcode leverancier BN 203922
Netto gewicht 1,00 Kg
Omschrijving

Een platenborstel is eigenlijk onmisbaar voor vinyl! Deze platenborstel van Dynavox heeft door zijn geleidende haren een antistatische werking. Dit zorgt er voor dat het vinyl minder snel stof aantrekt, en platen dus langer schoon en goed blijven klinken.


Stof en vinyl
Een LP bevat talloze groeven, in deze groeven staat de muziek. De groeven worden "uitgelezen" door een naald van een platenspeler. Deze naald volgt microscopisch kleine bewegingen in groef. Hierdoor ontstaat een signaal dat uiteindelijk wordt versterkt en te horen is uit de luidsprekers.

De beweging die de naald maakt om een muzieksignaal te maken zijn klein, zo klein dat stofdeeltjes dit kunnen beïnvloeden. Vaak uit zich dit in kraak en plop geluiden tijdens het afspelen. Dit zijn voornamelijk de grote stof deeltjes die dit veroorzaken. Kleinere stof deeltjes zorgen er voor dat het geluid van een LP vlakker klinkt, detail mist en het geluid minder helder wordt.

Om dus het maximale uit Lp's te halen is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Een platenborstel helpt hier bij door stof en vuil uit de groeven van de plaat te halen.