Strijkijzer

1
De meest gebruikte strijkijzers zijn stoomstrijkijzers en steamers. Het beste strijkijzer voor jou hangt onder andere af van je strijkbehoefte. Strijkt u bijvoorbeeld wel eens kleding? Dan is een stoomstrijkijzer ideaal.
Lees meer
Sorteren op:
Niet leverbaar
€179,00 €89,95
Niet op voorraad

Strijkijzer

De meest gebruikte strijkijzers zijn stoomstrijkijzers en steamers. Het beste strijkijzer voor jou hangt onder andere af van je strijkbehoefte. Strijkt u bijvoorbeeld wel eens kleding? Dan is een stoomstrijkijzer ideaal. Ben je op zoek naar een strijkijzer dat ook geschikt is voor groter strijkwerk? Dan is een stoomgenerator wellicht iets voor jou.

Wat maakt ijzer gemakkelijk te onderhouden? 

Het strijkijzer verzamelt kalk tijdens het strijken, waardoor de stoomkracht afneemt. Kalk kan ook vlekken op kleding veroorzaken. Om dit te voorkomen, moet u uw strijkijzer regelmatig onderhouden. De meest onderhoudsvriendelijke strijkijzers hebben een kalkverwijderaar of reinigingsprogramma. Zo ben je minder tijd kwijt aan het onderhoud van het strijkijzer. Wij hebben voor u de beste onderhoudsstoomstrijkijzers en -stomers geselecteerd.

Stoomgeneratoren, stoomstrijkijzer en kledingstomers?

De stoomgeneratoren zijn echte krachtpatsers met een hoge stoomproductie, waardoor ze geschikt zijn voor zowel grote als kleine ladingen wasgoed. Stoomstrijkijzers hebben een hogere stoomproductie dan kledingstomers, maar minder dan stoomstrijkijzers. Ze hebben ook een kleinere watertank dan stoomgeneratoren, waardoor ze minder geschikt zijn voor grotere ladingen. Kledingstomers hebben een lage stoomproductie, dus het heeft weinig effect op dikke stoffen en hardnekkige kreukels. Kledingstomers zijn echter zeer geschikt om snel één of meerdere kledingstukken bij te werken.

Stoomgeneratoren: grote was

Door hun hoge stoomkracht zijn stoomgeneratoren echte krachtcentrales en daarom geschikt voor het wassen van zowel grote als kleine kleding. Naast de stoomproductie speelt ook de stoomdruk een belangrijke rol in de efficiëntie van het apparaat. Dampspanning wordt uitgedrukt in bar. Hoe hoger de stoomdruk, hoe krachtiger de stoom uit het apparaat komt. Vaak is een stoomdruk van 6 bar voldoende om een ​​kledingstuk aan één kant te strijken.

Stoomstrijkijzers: kleine was

Stoomstrijkijzers hebben een hogere stoomproductie dan kledingstomers, maar minder dan stoomstrijkijzers. Op zoek naar een stoomstrijkijzer dat ook tegen hardnekkige kreukels en stugge stoffen kan? Let dan op het vrijkomen van stoom. Het moet minimaal 150 gram per minuut zijn om effect te hebben op hardnekkige rimpels. Stoomstrijkijzers hebben een kleiner waterreservoir dan stoomgeneratoren en zijn dus niet geschikt  voor het wassen van zware kleding.

Kledingstomers: enkele kledingstukken

Kledingstomers hebben een lage stoomproductie, dus ze zijn niet geschikt  voor alle strijkbehoeften. Een lage stoomproductie heeft weinig effect op dikke stoffen en hardnekkige kreukels. Kledingstomers zijn echter zeer geschikt om snel  één of meerdere kledingstukken bij te werken. Dankzij de stoom kun je ook je kleding desinfecteren. Bovendien zijn kledingstomers door hun lichtheid en kleine formaat gemakkelijk mee te nemen op reis.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »