Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Wesley - Vrijdag 25 November 2022

    Hoe overleef je de koude donkere maanden?

    Van elektrische dekens, tot terrasverwarmers, dit zijn de beste tips om warm te blijven in de winter. In de wintermaanden lijden veel mensen aan ziektes bij koud weer, zoals bronchitis, winterdepressies en griep. Probeer deze eenvoudige tips om gezond, warm en comfortabel te blijven in deze tijden.

    Wat zijn de beste manieren om de kou tegen te gaan?

    Elektrische dekens

    Als je in een gebied woont waar de temperatuur onder het vriespunt zakt, kun je verwarmde dekens of kussens om jezelf warm te houden. Deze dekens werken door lichaamswarmte via geleiding in de lucht over te brengen. Je kunt ze ook gebruiken om uw auto op te warmen voordat je na een avond stappen naar huis rijdt. Als je er over nadenkt om zo’n elektrische deken te kopen, dan is de Nedis PEBL130CWT1 de allerbeste keuze.

    Fitness

    Sporten verhoogt de productie van de immuunrespons en maakt onze natuurlijke afweer effectiever tegen de verschillende aanvallen waaraan ons lichaam wordt blootgesteld. Trainen op koude plaatsen is echter een grotere belasting voor het lichaam, dus als je traint in de kou, is het belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen, zoals een warming-up en een goede bedekking.

    Door je neus ademen

    Een simpele techniek waar je niet per se over na hoeft te denken: Adem door je neus! Het is zelfs een geweldige manier om warm te blijven (zelfs buiten sporten zoals joggen). Dit komt omdat wanneer je in- en uitademt door je neus, in tegenstelling tot je mond, het een barrière vormt tegen de kou, waardoor de lucht wordt opgewarmd voordat het je keel en longen bereikt.

    Probeer warme drankjes te verminderen

    In de winter droogt de koude lucht de huid, het haar en de slijmvliezen uit. Hydratatie is essentieel om de strenge winter en kou te weerstaan. Er gaat niets boven een lekker warm drankje om de dag te beginnen. Maar is het wel zo'n goed idee om de kou te doorstaan? Warme dranken zijn gunstig, maar hebben niet het gewenste effect. Ze kunnen je op natuurlijke wijze opwarmen, maar het drinken van een eenvoudig glas water is effectiever.

    Niet te heet douchen

    Hoe lekker het ook is, warm douchen in de winter kan meer negatieve effecten hebben dan positieve. In de winter is de lucht vaak droog en omdat veel mensen in de winter de verwarming aanzetten, daalt ook de luchtvochtigheid in huis, dus het droogt je huid nog meer uit. Dit is de reden waarom douchen met warm water in de winter niet goed voor je is. Het is daarom het beste voor je lichaam om met lauw of koud water te douchen. Dit bespaart je twee tot vier keer zo veel energie. Bron: Nibud

    Goed bekleden

    Kleed je aan in laagjes en hou je hoofd warm want 40% van je lichaamswarmte verlies je via je hoofd. Dit is de beste manier om met verschillende oefeningen en wisselvallig weer om te gaan. Je kunt een laagje uitdoen nadat je hard hebt gewerkt en bent opgewarmd, of je kunt stil blijven staan ​​en afkoelen, en dan je lagen weer aantrekken. De klassieke kledingconstructie is het drieluik van zweet doorlatende, isolerende en beschermende lagen. Voor de basis laag zijn verschillende materialen geschikt, behalve katoen, want katoen houdt vocht vast.

    Terrasverwarmer

    Vindt je het fijn om uw terras te verwarmen tijdens de winter, dan is een patio terrasverwarmer de oplossing. Een terrasverwarmer kan tot wel 5 meter in elke richting de lucht verwarmen. Als je geïnteresseerd bent in een terrasverwarmer, dan is de Nedis Patio Verwarmer met 2 warmtestanden perfect voor jou!

    Leuke dingen om te doen in de winter als je je verveelt

    Het is bijna winter. Picknicken in het park, dagje strand en lekker zwemmen in het meer kan helaas niet meer. Het lijkt erop dat er in het koude winterseizoen minder te doen zal zijn. Wat kun je dan nu nog doen? Hier zijn 9 tips!

    Schaatsen

    Als we dit jaar en volgend jaar weer geluk hebben, en er ligt een dik en veilig laag ijs op de sloot, gracht, meer, dan is schaatsen op natuurijs altijd wel leuk om te doen. Kijk wel uit dat je op tenminste 5 centimeter dik ijs schaatst, anders loop je risico om erdoorheen te zakken en dat is natuurlijk voor niemand leuk. Als we deze winter geen geluk hebben, dan is schaatsen in een ijshal ook wel leuk.

    Boek lezen

    Nestel jezelf op een stoel, bank of bed, en blader lekker door goed boek heen. Voor extra sfeer kun je een lekkere warme deken pakken en lekker genieten van een kopje thee.  Een dagje doorbrengen in bibliotheek kan leuk zijn, maar ook tijd dodend.

    Sneeuwbal gevecht

    Als je net zoals mij het leuk vindt om een sneeuwbalgevecht te organiseren met je familie of vrienden, dan kan dit de perfecte activiteit zijn als je je verveelt in de winter. Vind je het niet zo leuk om sneeuwballen in je gezicht gegooid te hebben, dan kan het ook entertainend zijn om er naar te kijken.

    Richt je kamer opnieuw in

    Je bed staat al jaren op dezelfde plek. Hetzelfde geldt voor je kledingkast, nachtkastje en bureau. Dus, het is tijd voor verandering! Door de meubels op een nieuwe plek te zetten, krijg je een hele nieuwe kamer. Misschien vind je wel iets onder je bed dat je al jaren kwijt bent.

    Doe de vervelende klusjes die je eigenlijk al had moeten doen

    ‘Je vervelen’ is een brede term. Als je je verveelt, heb je waarschijnlijk alsnog veel werk te doen, alleen zijn die niet leuk. Doe op zulke "verveel momenten" je huiswerk, of ruim je kamer op, doe de afwas, lees dat boek verder, etc. Dat is daarna waarschijnlijk een grote opluchting! Je zult trots op jezelf zijn en je beter voelen. Dus doe gewoon je werk, ook al is het geen zak aan!

    Familiespelletjes

    Bordspellen zijn natuurlijk erg leuk, vooral in de winter. Haal het ganzenbord, mens erger je niet en monopoly uit je kast en spelen maar! Een superactiviteit die je samen met je familie en vrienden kunt spelen. Vind je bordspellen saai en wil je iets spannender spelen? Dan is het altijd leuk om bijvoorbeeld ‘durf of waarheid’ te spelen, ook wel eens truth or dare genoemd, ‘never have i ever’ of ‘wie ben ik’.

    Film of serie kijken

    Niet de meest originele tip, maar wel een heel leuk tijdverdrijf. wat heb je nodig? Banken, dekens, chocoladerepen, popcorn en misschien je beste vriend... en natuurlijk een leuke film. Als je niet weet welke film je wil zien, dan heb ik hier een mooie lijst met de beste 100 films die ooit gemaakt zijn.

    Nieuwjaarsborrel

    Zet wat oudejaarsdrankjes klaar en praat over hoe iedereen zijn kerstvakantie heeft doorgebracht. Dit doe je allemaal tijdens het genot van oliebollen en champagne natuurlijk.

    Glühwein maken

    Glühwein maken is best makkelijk en lekker om te maken.
    Dit heb je allemaal nodig:

    • 1 liter rode wijn
    • 1 sinaasappel
    • 1 citroen
    • 2 kaneelstokjes
    • 2 stukjes steranijs
    • 3 stukjes kruidnagels
    • Suiker naar wens

    Hoe te bereiden:

    Neem een ​​grote pan. Schenk de wijn erbij en verwarm op zeer laag vuur. De wijn mag niet koken, omdat de alcohol dan verdampt. Snijd citroenen en sinaasappels in plakjes en voeg toe aan rode wijn. Voeg de kruiden toe en voeg 2-3 eetlepels suiker (optioneel). Laat het 30-45 minuten trekken op laag vuur (ja, heel laag vuur) en dien warm op.

    Nieuws, tips en meer!

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking