Speakers & Subwoofers

10
Een speaker, ook wel speaker of (muziek)box genoemd, zorgt er samen met een versterker voor dat het geluid van bijvoorbeeld je mixer, tv of dj-apparatuur luid en duidelijk te horen is.
Lees meer
Sorteren op:
Prijsknaller!
Prijsknaller!
Prijsknaller!
Niet leverbaar
€39,95
Niet op voorraad
Niet leverbaar

Speakers & subwoofers

Een speaker, ook wel (muziek)box genoemd, zorgt er samen met een versterker voor dat het geluid van bijvoorbeeld je mixer, tv of dj-apparatuur luid en duidelijk te horen is. De versterker kan ook een speaker ingebouwd hebben; dan is het een actieve spreker. Luidsprekergrootte, wattage en aantal luidsprekers nemen toe naarmate de ruimte groter wordt. Voor de beste geluidskwaliteit is het dus belangrijk om de juiste speaker te kopen voor jouw toepassing, of het nu een professionele speaker is of een simpele home set.

Actieve speakers

Actieve luidsprekers zijn meestal voor professionals die zijn uitgerust met een versterker en dus ook met een eigen kabel. Actieve luidsprekers hebben ook hun eigen audio-aansluitingen. Om deze redenen zijn actieve luidsprekers gemakkelijker te gebruiken dan passieve, die een aparte luidspreker en een externe mixer vereisen. Actieve speakers zijn ontworpen voor evenementen, presentaties, professionele presentaties en meer. Ze zijn er in alle soorten en maten, maar de meest populaire modellen variëren in woofers van 8" tot 15".

Passieve speakers

Passieve luidsprekers hebben geen eigen voeding en geen geïntegreerde versterker. Passieve luidsprekers zijn daarom lichter en goedkoper dan actieve, maar ze zijn afhankelijk van andere audioapparatuur. Welke passieve stem kan worden gebruikt? Passieve luidsprekers zijn geschikt voor compatibiliteit. Als je weet je wat je doet en wat je allemaal precies nodig hebt, dan is het makkelijker en efficiënter om een passieve luidspreker-set samen te stellen die precies voor jouw doeleinden geschikt zijn, dan om een duurdere actieve luidspreker te kiezen met een hele hoop aan aansluitingen en onboard mixers die je toch niet nodig zal hebben. Denk niet dat je de makkelijke weg kiest door een goedkope passieve luidspreker te kopen in plaats van actieve luidsprekers: passieve speakers vereisen enige technische kennis om goed te werken en hebben zeker een externe versterker nodig!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »